Våra berättelser

10 frågor till Jessa

Vem är du?

Jessa Vatcher, 33 år. Bergmekaniker. Kanadatjej som bor i Luleå tillsammans med Bruce, Noodles, Minne och Lingon som är fyra lockiga Devon Rexkatter. Tillbringar en hel del tid i stallet, rider minst fyra gånger i veckan.

Antal år på Itasca?

Åtta år. Gjorde min doktorsavhandling på LTU och smög igång med en deltidstjänst redan då.

Varför jobbar du just här?

Här får jag jobba med projekt som är viktiga för många människor. Att jag har trevliga kollegor är en härlig extrabonus.

Roligast på jobbet?

Vi jobbar med säkerhetsfrågor, varje dag känns meningsfull. Vårt arbete gör nytta för många!

Stoltaste ögonblicket?

När jag hör att projekt jag jobbat med tidigare kommit till nytta. Då vet jag att jag gjort skillnad i jobbet. Det gör mig stolt.

Okänd talang?

Jag spelar både piano och gitarr! Blues är favoritmusiken på gitarr och på piano blir det klassiska stycken.

Hur djupt ner under jord och högt upp på berg har du varit?

På 2000 meters djup i Creightongruvan i Kanada och på 4200 meters höjd på La Coipagruvan i Chile. Det är ett jättedagbrott jag besökte under studietiden i Kanada. Innan vi åkte upp kontrollerades både blodets syresättning och blodtrycket. Alla fick inte följa med till toppen.

Favoritbergart?

Diamant! Att det kan komma något så vackert ur extremt högt tryck och höga temperaturer är fascinerande. Diamanten är både vacker och unik.

Drömprojekt i framtiden?

Jag vill jobba som en detektiv! Att få testa nya modelleringstekniker eller analystekniker, att analysera något i exempelvis en gruva på ett helt nytt sätt, lockar mig. Jag gillar forskningsbiten med att testa och lära mig nya saker. Det jag lärt mig kan jag sedan dela med mig av vid konferenser med branschen.

Jessa firar Itasca 10 år!

De andra Itascanerna om Jessa: ”Programmerande kattkvinna. Smart. Stark. Löser svåra problem. Tekniskt kunnig. Varm person. Kul.”

Mer om Itascas 10-årsfirande!

Senaste nytt
  • Itasca 10 år - 10 anställda - 10 frågor Under vårt 10-års firande har vi passat på att ställa 10, ibland lite annorlunda, frågor...
    Läs mer
  • Våra projektingenjörer! ...
    Läs mer
  • Nya positioner! ...
    Läs mer

Kommande händelser
10 juni
Itasca Training Collaborations
Quality courses offered outside Itasca.... Läs mer