Våra berättelser

10 frågor till Joel

Vem är du?

Joel Andersson, 27 år, bergmekaniker. Singelkille med rötterna i Hälsingland. Bor i Stockholm, gillar fotboll, spelar golf och strategispel på datorn.

Antal år på Itasca?

2 ½ år. Gjorde ett mellanspel inom jordmekanik innan jag landade på Itasca efter utbildningen.

Varför jobbar du just här?

Jag lärde känna Jonny, Catrin, Mikael och Jessa redan under utbildningen och lockades av att jobba med lite annorlunda bergmekanik, med modellering som verktyg.

Roligast på jobbet?

De jag jobbar med är roliga. Att hitta lösningen på kluriga problem är kul och det är skoj att vi är ett internationellt företag. Vi lär av varandra!

Stoltaste ögonblicket?

När jag nyligen fick MVG-stämpel efter att ha hållit i ett projekt från ax till limpa. Det handlade om mellanförvaring av kärnbränsle, där jag gjorde en uppdatering av nuvarande förstärkning, inför en utbyggnad.

Okänd talang?

Jag är duktig på att putsa skor och har en hel arsenal av borstar och krämer. Jag lägger alltid märke till andra som har välputsade skor.

Hur djupt ner under jord och högt upp på berg har du varit?

På 900 meters djup i Kiirunavaara-gruvan och på 3000 meters höjd på ett berg i Atacamaöknen i Chile, där jag och mina studiekamrater besökte ett rymdobservatorium.

Favoritbergart?

Marmorn. Den är snygg och gör sig bra som inredningsdetalj.

Drömprojekt i framtiden?

Hydraulisk spräckning inom gruvdrift lockar mig. Jag har naggat det på ytan i tidigare projekt och är sugen på att fördjupa mig i ämnet.

De andra Itascanerna om Joel:
Yngst, men inte oerfaren. Fyndiga killen som tar ner saker på jorden med ett skämt. Gängets fashionista. Proper. Omtänksam. Den förste att hjälpa andra.

Mer om Itascas 10 årsfirande och 10 saker du (kanske) inte visste om Itasca!

Senaste nytt
  • Itasca 10 år - 10 anställda - 10 frågor Under vårt 10-års firande har vi passat på att ställa 10, ibland lite annorlunda, frågor...
    Läs mer
  • Våra projektingenjörer! ...
    Läs mer
  • Nya positioner! ...
    Läs mer

Kommande händelser
10 juni
Itasca Training Collaborations
Quality courses offered outside Itasca.... Läs mer