Våra berättelser

När headhuntern ringde Henrik för att fråga vad han ville jobba med om han skulle byta arbetsplats var svaret enkelt. Han ville räkna! Han ville tillbaka till ingenjörskonsten!

Vägen ledde rakt in till Itasca, där han bland annat fortsätter att jobba med hjärteprojektet sedan fem år: Västlänken i Göteborg.

Han skulle bli arkitekt och var första reserv vid antagningen till högskolan.

Nog skulle väl åtminstone EN person hoppa av? Men nej, så blev det inte och Henrik Eklund bestämde sig för att ge bergsingenjörsutbildningen ett år – i väntan på arkitektskolan.

– Jag skulle ju ha nytta av fysiken, matten och mekaniken framöver, säger Henrik och berättar att han redan efter ett halvår kände att slumpen fört honom på helt rätt spår. Tidigare studenter kom till skolan och berättade om hur de gjort coola grejer, som att designa tunnelbanesystemet i New York. Det här var ju en utbildning med många spännande möjligheter!

Expert på Västlänken

Efter tre år tog Henrik sin examen som berg- och anläggningsingenjör. Ett av de första uppdragen var att arbeta med Västlänken i Göteborg.

– Jag har jobbat med den till och från i fem år och nu är jag med i byggfasen i och med min tjänst hos Itasca. Det har varit ett superspännande projekt att vara delaktig i, säger företagets senaste tillskott, som är stationerad på Itascas kontor i Kista.

Förutom Västlänken jobbar Henrik också med analyser inför ett framtida underjordiskt förvaringsrum för kvicksilverhaltiga avfall och annat farligt processavfall från Rönnskärs smältverk.

Längtade efter att räkna

– Jag har varit med och byggt upp en bergsgrupp hos ett dansk konsultbolag och har även arbetat i stora bolag, med anbud och dokumentering. Nu är jag glad över att vara tillbaka till ingenjörskonsten. Det var ju den som fick mig att välja yrket. Äntligen får jag räkna lite igen!

För Henrik är det ultimata bergsingenjörsjobbet just att vara konsult, i ett globalt företag som Itasca.

– Här får jag göra beräkningar, jobba direkt mot kund och jobba med många olika sorters projekt. Jag bidrar till samhällsbygget och det blir aldrig monotont.

Senaste nytt

Kommande händelser
12 apr.
PFC 2021 Remote Introductory Training
PFC 2021 Remote Introductory Training... Läs mer
19 apr.
FLAC 2021 Online, Live Introductory Training
... Läs mer